Browsed by
Author: skpalong9

MESYUARAT AGUNG SUB-SUB UNIT KOKURIKULUM 2018

MESYUARAT AGUNG SUB-SUB UNIT KOKURIKULUM 2018

Beberapa siri mesyuarat agung telah diadakan di awal bulan Januari ini oleh pelbagai unit beruniform, kelab dan persatuan yang berada di bawah kelolaan Unit Kokurikulum. Sesi pembubaran AJK tahun lepas dan perlantikan AJK baharu telah berlangsung. Murid-murid terlibat secara langsung dalam aktiviti ini selain menunjukkan minat yang tinggi dalam setiap unit kokurikulum yang disertai. Diharap agar semua mereka dapat memberi kerjasama yang terbaik dalam melibatkan diri ke dalam semua aktiviti Kokurikulum demi merealisasikan aspirasi KPM dalam pendidikan negara.

PERMAINAN SEPAK TAKRAW
PERMAINAN CATUR
PERMAINAN BOLA SEPAK

KELAB BAHASA

KELAB SAINS & MATEMATIK

PASUKAN SEPAK TAKRAW
HARI PERTAMA PERSEKOLAHAN TAHUN 2018

HARI PERTAMA PERSEKOLAHAN TAHUN 2018

2 Januari 2018 merupakan tarikh penting di dalam kalendar persekolahan tahun ini kerana ia adalah hari pertama murid-murid ke sekolah untuk memulakan sesi pembelajaran mereka pada tahun ini. Di SKP9, ia berlangsung dengan jayanya. Kehadiran ibubapa menemani anak-anak mereka ke sekolah walaupun cuaca hujan tidak mematahkan semangat mereka demi masa depan anak-anak. Majlis Perhimpunan Rasmi kali pertama 2018 telah dimeriahkan dengan nyanyian lagu-lagu rasmi, bacaan ikrar, dan taklimat oleh wakil PPDJJ, NYDP PIBG,barisan pentadbir SKP9. Usai perhimpunan, sesi PdPc telah dijalankan seperti yang dirancang. Pihak SKP9 mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat pada hari ini. Semoga kita semua peroleh keberkatan dari-Nya.

PENDAFTARAN MURID PRASEKOLAH & TAHUN 1 2018

PENDAFTARAN MURID PRASEKOLAH & TAHUN 1 2018

Program ini telah diadakan pada 29 Disember 2017 bersamaan hari Jumaat. Semua guru terutamanya guru kelas dibantu pihak pentadbir telah bertungkus lumus memastikan perjalanan pendaftaran murid ini berlangsung dengan jayanya. Semua ibubapa dan penjaga juga telah memberikan kerjasama yang terbaik sepanjang program ini. Murid-murid prasekolah dan Tahun 1 nampak bersemangat untuk bersekolah. Semoga kita semua peroleh keberkatan dan manfaat hendaknya.

Takwim Penggal & Cuti Persekolahan 2018

Takwim Penggal & Cuti Persekolahan 2018

Assalamualaikum w.b.t.

Salam hormat daripada meja pengarang.

Selamat Tahun Baru 2018 kepada pelawat sekalian. Tahun 2017 telah melabuhkan tirainya dan kini 2018 akan dihiasi dengan pelbagai aktiviti dan program yang bermakna di SK Palong 9 (F). Justeru itu, mari kita jenguk Takwim Penggal & Cuti Persekolahan yang telah diperuntukkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia kepada seluruh sekolah di Malaysia bagi tahun ini. Untuk pengetahuan pembaca, SKP9 adalah di dalam Kumpulan B. Anda semua boleh muat turun (download) dan rujuk file .pdf yang tersedia pada post kali ini.

Semoga tahun 2018 ini penuh dengan keberkatan dan bermakna buat kita semua.

*Muat turun file di bawah ini:

SPI BIL. 10.2017

MAKLUMAN : PERLANTIKAN KETUA PPD JEMPOL & JELEBU BAHARU

MAKLUMAN : PERLANTIKAN KETUA PPD JEMPOL & JELEBU BAHARU

Pihak Sek. Keb. Palong 9 (F) dengan ini mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Tn Hj Md Piah b. Jamin di atas perlantikan beliau sebagai Ketua Pejabat Pendidikan Daerah Jempol & Jelebu yang baharu. Semoga dengan kehadiran beliau dapat menjadi dorongan dalam meningkatkan kualiti pendidikan di daerah ini. Kami bersedia memberikan kerjasama yang optimum dan sokongan yang sepenuhnya kepada beliau dalam meneruskan kesinambungan tugas dan meningkatkan usaha ke arah kecemerlangan pendidikan negara secara keseluruhannya.

LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE PORT DICKSON 2017

LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE PORT DICKSON 2017

Program Lawatan Sambil Belajar ke Port Dickson telah diadakan pada 14 November 2017 bersamaan dengan hari Sabtu. Seramai 33 orang murid Tahap 2 dan 4 orang Guru Pengiring telah menyertai lawatan ini. Pelbagai tempat dan aktiviti dijalankan sepanjang lawatan ini. Semoga lawatan ini memberi pelbagai manfaat kepada semua peserta. Antara tempat yang dilawati adalah Balai Cerap Teluk Kemang, Funny House, 3D Live House dan Bazaar Batu 4. Rombongan bertolak dari sekolah pada jam 7.45 pagi dan kembali pada jam 10.00 malam. 

PROGRAM PERKHEMAHAN UNIT BERUNIFORM 2017

PROGRAM PERKHEMAHAN UNIT BERUNIFORM 2017

Program Perkhemahan Unit Beruniform telah diadakan di SK Palong 9 (F) pada 10 dan 11 November 2017. Program ini telah dijalankan di bawah kelolaan Unit KoKurikulum dan melibatkan 70 orang peserta dari murid Tahap 2. Program ini bertujuan untuk menyemai sikap dan kewibawaan peserta dalam mengharungi segala aktiviti secara berkumpulan yang dikelolakan oleh pihak urusetia demi meningkatkan keterlibatan murid-murid khasnya dalam bidang kokurikulum. Semoga program ini mendatangkan manfaat yang baik kepada semua peserta yang menyertai.